FAQ : Apa yang wajar dilakukan ketika menunggu waktu berbuka?

Tuesday, August 2, 2011



Soalan Pengirim: 
Apa yang wajar dilakukan ketika menunggu waktu berbuka? - rempit_lapar88

Jawapan Penyelia (aku) :
Ini apa punya hambar la orang.. apa nak buat pun nak tanya aku.. buat je la apa2 yang patut.. janji jangan melakukan perkara-perkara yang membatalkan puasa.. seperti mengorek benda2 yang boleh dikorek. wkahwkahwwkahw...

Masa aku kecik2 dulu, aku ingat lagi kalau time petang bulan pose, mmg syok gila.. dulu mana ada bazar2, param2 ni mana ada.. dulu mak aku maskak je kat rumah.. so biasa petang2, aku akan jadi tukang kupak taugeh sambil duk depan tv.. rancangan tv yg aku paling igt time tu adalah "Rumah Kedai"
90's fags mesti igt punya la cerita ni.. dulu mana ada sitcom lain.. hahaha.. ni aku nak cari gambar nye pun dah tak jumpa dah..

pastu bila dah up sikit, dah pandai tgk citer cina.. mmg terbaik.. slot drama cina 6-8 seolah2 menjadi satu rahmat apabila menunggu waktu berbuka.. leka tgk kungfu2, tau2 dah berbuka.. naisss... tapi selain drama kungfu cina, kadang2 tu ada jugak la drama melayu yang seronok dilayan.. antaranya adalah cerita Nur Ramadhan yang dilakonkan oleh Shidee, awek comel, dan makcik jahat.. makcik jahat tu aku tak tau la ape nama.. tp mmg slalu bwak watak jahat

ok aku dah jumpa


Makcik ni nama Maimon Talib

Makcik ni kalau belakon jadi jahat, pehhhh.. memang sengattttt~ wkahwakwa

Pastu lately ni baru ada citer drama ramadhan rafique dan sebagainya,, tapi hakikat sebenarnya adalah, makin aku tua, makin aku kurang tgk tv..

So, ape aku biasa buat untuk membiarkan masa berjalan pantas? Main game laa.. bukak hamachi.. ajak member DOTA™ conferm x prasan masa berjalan. sungguh lagho... x pun ko main la game racing.. set 100 lap.. sure sedar2 je dah sahur. hwakhkawa

game pembuang masa yang agung

main la sampai terburai

Yang baik dilakukan ketika menunggu berbuka:

1. Berzikir dan mengaji
2. Tolong2 la orang rumah menyediakan makanan
3. Bentang2 la surat khabar untuk AJK

Yang tak berapa baik :

1. Tidor
2. Hisap rokok sambil menunggu waktu berbuka.. wtf


p/s: membebelkan blog ni pun cara yg awesome gak untuk membuang masa.. whkahwak

8 comments:

[x]RaiRa87[x] said...

black opsss

zul a.k.a kingsix said...

main congkak

akue said...

saya pun makin lama makin x tgk tv..

charakuta said...

boo...dota...

zul a.k.a kingsix said...

saya wartawan...........

Anonymous said...

yg aku ingat dulu2...petang2 kita selalu tunggu org bagi makanan...patu kita balas balik...haha...teringat mak sam

eUphoRia lady said...

ko ingat x citer jaguh dulu... yg pasal lawan badminton tu?? citer tu pun time puasa kan?? kalau xsilap ar

zul a.k.a kingsix said...

bukan jaguh.. tapi JAGUH JAGUH.. yeaaa.. lakonan rusdy ramli dengan eizlan yusuf.. hahaha.. aku igt cite tu.. tp tak igt pulak time pose..

byk la pengalaman best2 kat taman broleh..

perang mercun pun best gak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...