Tioman Checklist

Friday, March 9, 2012

tumpang posting kat sini.. ini adalah senarai beberapa barang yang perlu dibawa ketika berjalan2 di pulau



BASIC PERSONAL ITEM

1. beg pakaian (make sure yang senang bawak)
2. beberapa pasang pakaian termasuk pakaian mandi
3. sanitary item (sabun, berus gigi, dan rakan2)
4. sleeping bag (optional tp kalau ada lagi bagus)
5. torchlight utk nightwalk (optional)
6. insect repellent (wajib)
7. sun block spf tinggi water proof (wajib juga)
8. spek itam untuk berlagak
9. camera


note:

a. baju mandi prefer bawak lengan panjang untuk mengelakkan diri digigit serangga laut
b. jgn bawa baju terlalu banyak
c. extra cash kena ada. at least sorang rm250 sbb situ takde ATM.
d. kalau ada beg yang water proof lagi cantik

FOOD PROVISION

disebabkan makan dan minum x termasuk dlm pakej, kita kene makan/masak sendiri makanan.
nnt kimi bawak dapur kecik ni. boleh nak nak masak geli2. nak bawak periuk nasi mcm x practical plak.

antara makanan yg boleh/senang dibawa

1. maggi
2. roti gardenia
3. segalan macam makanan dalam tin
4. milo 3 in 1 utk dinikmati ditepian pantai.
5. telur telur tu da da da

FLOW PLAN

ISNIN 11 MAC

agak2 petang tu kot nnt kimi turun jb. stay kat umah de.

SELASA 12 MAC

0700 - lepas subuh berkumpul kat umah de. check2 barang
0800 - gerak ke mersing
1030 - sampai kat jeti mersing. claim tiket.
1130 - naik feri
1230 - sampai ke destinasi
1300 - aktiviti bebas, makan tgh hari
1600 - water confident excersice
2000 - makan

pastu suka hati

RABU 13 MAC

0830 - breakfasat
0900 - standy utk pusing pulau
1000 - PUSING SATU PULAUUUU!!!!!! (jgn lupa bawak makanan, minuman, and cash)
1700 - balik ke resort

KHAMIS 14 MAC

1130 - checkout bilik
1200 - naik feri ke jeti utk pulang ke kampung halaman


note:

a. harga sewa utk alatan snorkelling adalah lebih kurang rm20/day
b. harga sewa boat utk round trip ada la lebih kurang rm100/person. 

ni je la kot benda yg terfikir buat masa ni. ada apa2 nnt kimi bagitau. sebarang pertanyaan boleh la bertanya terus kepada saya di talian 999.

-zul hakimi



3 comments:

eUphoRia lady said...

sape lagi yg pergi ni??? bukan musim hujanke skrg ni mi?? xbahaya ke??

zul a.k.a kingsix said...

dah ni je cuti skolah

Akue Syazwan said...

bwk videocam, mana tau ada benda2 kelakar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...