Monarchy of Doubts

Friday, February 3, 2012

for the sake of writing and self perseverance

bukan semua benda yg terlintas perlu ditulis


dan bukan semua benda yang tertulis, perlu dibaca


KAJANG, 3 February 2012, 5.07AM.

today might be the last day that i will spend here in my natural habitat.. atas tilam.. setelah seharian berhuru hara melayan drama korea, dan diakhiri dengan Running Man episode 79, aku dengan tidak sengaja telah terpasang lagu Twilight Solitude by Casiopea. and it struck. a seam of blood flow throughout my veins along with memories. meremang.

aku tak tau orang lain macam mana. tapi bagi aku, music dan memori adalah 2 perkara yang sgt bersangkut paut. itu pasal, kalau aku berjalan2 ke suatu tempat ataupun mengalam suatu situasi, aku suka ulang2 dengar lagu yang sama. supaya, in the future, kalau aku dengar lagu tu balik, aku secara automatic akan me-recall feeling itu balik secara. some are good, some are bad.

kenapa nak kena igt bad memories??


jawapan : supaya kepala benak anda tidak membuat kesilapan yang sama tatkala dikaburi realiti semasa

hambek ko. ayat BM kluar. subuh2 tak elok speaking bak kata orang tua.

kembali kepada topik lagu, aku dgn rela hati dan tidak dipaksa oleh mana2 NGO, ingin membuat senarai lagu2 yang telah selamat di embedded ke dalam hidup aku. 26 tahun hampir.

zaman kanak2:


aishah - janji manismu
lagu tema blue blink
lagu doreamon (mmg loser la sape yg tak tgk doremon)
gangsta paradise - coolio (dulu aku siak kene paksa dgn abg aku suruh hapal lagu ni.. imba)


zaman infest:


papa roach - last resort
seluruh album toxicity


lagu cinta pertama:


faye wong - eyes on me
grim - e
the calling -wherever you will go


ke-2:


3 doors down - here without you


ke-3:


MCR - im not okay


ke-4:


seluruh album dygta


ke-5:


agnes monica - cinta mati


ke-6


yngwie malmsteen - like an angel


current:


casiopea - twilight solitude


lagu2 time gaduh dgn awek:


butterfingers - chemistry
matchbook romance - goody in two shoes, surrender, singing bridges, say it like you mean it
soad - psycho
lagwagon - choke
dream theatre - love lies bleeding


lagu2 mengikut tempat:


gunung dato: dewa - kosong
jerangkang: gary moore - spanish guitar
tioman: once - dealova
pangkor: ella - aku kau dia
tls: queen -bohemian rhapsody
bintulu: white shoes and the couples company
matrix: lagu2 the gamits
atas batu dalam hutan: pink floyd - shine on you crazy diamond

dan banyak lagi sebenarnya.. haji malas nak pk dah..

aku penah terbaca, biasanya kalau orang tu bagi lagu maksudnya, orang tu sebenar beliau ingin menyampaikan message yg tidak terungkap oleh bibir, thus their hid it in the verse.. dengan harapan, orang yang dituju itu menDENGAR dan memahai msg tersebut..

namun begitu, berapa ramai orang kah yang sanggup mengambil masa untuk memahami lagu dan secara langsung memahami orang tersebut?

x ramai.

ramai yang hanya permukaan.

dont tell me u cant understand me while you are not even trying.

aku rasa kata2 bakal aku bakal menyentap sebahagian pihak, namun begitu aku merasa pihak tersebut tidak cukup memahami aku dan membaca segala yang tertulis di sini. pernah pulak kisah pasal aku.

dan bukan semua benda yang tertulis, perlu dibaca


aih tiba2 budak yang tidur sebelah aku ini membuat bunyi kunyah2 ketika tidur.. mimpi makan lagi la tu..
rupa2nya lama jugak aku stay kat kl ni.. aku masuk uniten tahun 2005.. klua jan 2012..tak macam 7 tahun la pulak.. dari duduk amanah, cindi, seskyen 8,TLS, dan akhirnya kat kenaria.. macam2 benda terjadi.. byk jugak kesilapan yang aku buat.. byk juga benda macho aku buat.. haha.. apa2 hal, konferm aku akan rindu sgala benda yang berlaku kat sini.. dan agak bertuah gak la last2 ending dpt kenal geng2 kenaria yang boleh masuk kepala.. emo la plak nak meninggalkan tmpt ni

eleh balik bp pun nak emo


pegi mati sama kau laaaaaa - ujar aku

kenapa la hidup manusia sangat tipikal.. grad.. kerja.. kumpul duit.. kawin.. jadi gemok.. dapat anak

aku selalu terpikir, aku ingin melarikan diri daripada norma kehidupan manusia tipikal..

so aku merancang : grad - jadi gemok - tidur

adohai otak dah tak betul.. skrg dah 5.54am.. elok lah aku tunggu sampai subuh masuk.. oayam pun dah berkokok.. orang ckp kalau ayam bunyi = nampak malaikat, anjing bunyi = nampak hantu... btol ke? hanya tuhan yang tahu..

sekali lagi si sapik sebelah aku membuat bunyi kunyah2.. aku rasa mcm nak record je.. sbb siang tadi aku ckp "wei ko tido mimpi makan" dia x percaya..

ok la sampai disini sahaja. terima kasih kalau anda berjaya baca sampai habis. aku macam biasa la.. mula2 aku nak buat cerita serious pasal hati dan perasaan, pastu halfway mesti aku sendiri yang jadi boring.. penat je aku pk tajuk yang stylo

nnt kan artikel pasal monarchy of doubt yang sebenar.. babai

salam

1 comments:

akue said...

kalo aku post lagu kat kau, biasanya bermaksud aku perlukan kau. oh zul~~
T___T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...